Museum Dr. Guislain

Spaar 2,50 euro korting op je tickets voor Museum Dr Guislain met je Gezinsbond-lidkaart

De visionaire Gentse dr. Guislain was één van de allereersten die geesteszieken als patiënten zag, met recht op een menswaardige behandeling. De schaamte over de manier waarop we in het verleden zijn omgegaan met psychiatrische patiënten vormde in 1986 de kiem van het museum Dr. Guislain in Gent. 

Met zijn gevarieerde werking stimuleert en voedt Museum Dr. Guislain het debat over psychische gezondheid en ziekte, en de manier waarop het onderscheid tussen beide door de tijd heen zowel bepaald werd door, als zelf ook bepalend was voor de culturele, maatschappelijke, wetenschappelijke en artistieke context. Het museum draagt op die manier bij tot een genuanceerde en veelzijdige benadering en bewustwording van de wijze waarop een samenleving omging en omgaat met personen en groepen die ze als anders beschouwt.

Kijk… het kunstwerk speelt!
Niets is wat het lijkt in Museum Dr. Guislain. De expo Zonder titel geeft een stem aan de stemlozen en onbekende kunstenaars. Ontdek tijdens de Kerstvakantie op speelse wijze je eigen stem en wakker via de kunstenaars je fantasie aan! Gratis kinderparcours (2 tot 6 jaar).

 

Korting bij Museum Dr Guislain via de Gezinsbond 

  • 2,50 euro spaarkorting op volwassenentickets
  • De korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen.
  • De korting wordt aan de kassa op je lidkaart geplaatst.
  • (Gedeeltelijk) betalen met afnames per schijf van 5 euro is mogelijk.
Museum Dr. Guislain

Nog vragen? Contacteer ons

Ledenvoordelen

Arduinkaai 16
1000 Brussel
België